06 aprilie 2014

Persistenţă

Nimic din lume nu poate lua locul persistenței. Talentul? Nu. Nimic nu este mai comun decât talentul nerăsplătit. Educația? Nu. Lumea este plină de eșecuri educate. Persistența, singură, este atotputernică.”

Nu ştiu dacă am mai adus vorba de citatul ăsta prin blog dar am dat acum din nou de el şi mereu când îl citesc mă face să mă gândesc mult la acest cuvânt: PERSISTENŢĂ.

Am făcut multe greşeli până acum şi probabil o să mai fac, dar încerc să nu repet o greşeală şi să învăţ din ea; nu-mi reuşeşte mereu.

Totuşi este ceva de care nu mă pot “lecuii”; încep prea multe lucruri în acelaşi timp şi nu le duc pe toate la sfârşit; le pierd pe drum…Pentru că mai mereu am spus da când cineva mi-a cerut ajutorul şi mereu am avut “prea multe” de făcut mi-am găsit o scuză

Dar cum spune şi citatul, nimic în lume nu poate lua locul persistenţei; nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl ai atunci când ştii că ai muncit atât de mult pentru un lucru şi nu ai renunţat, chiar dacă ai dat peste multe “dâmburi” pe drum. Nimic nu se compară cu acea mulţumire pe care o ai atunci când ştii că ai terminat ceva pentru care ai luptat atât de mult.

Şi aici dau peste talent, eu nu mi l-am gasit încă, cred că fiecare dintre noi posedă acel ceva care-l face special, îl face diferit de restul lumii dar unii dintre noi, printre ei mă număr şi eu, nu ştim cum să-l scoatem la suprafaţă, sau renunţăm la talentul nostru pentru că nu credem că o să avem de câştigat din asta, sau este prea greu să ne facem “un nume” cu acel talent. Ne este frică de eşec dar în acelaşi timp ne este frică şi de reuşită.

De aceea munceşte mult pentru ceea ce-ţi place şi nu renunţa niciodată la visul tău, la dorinţa ta, pentru că eu cred că nimic nu este mai trist decât să ştii că renunţi la ce-ţi face ţie bine.  

Niciun comentariu: